fbpx

Viisivaihteisia hevosia

Kaakkolan tila

Anita ja Pekka Kaakkola ovat kasvattaneet islanninhevosia Lopella Etelä-Hämeessä vuodesta 2001 alkaen. Heidän kiinnostuksen kohteenaan ovat olleet alusta lähtien erityisesti viisikäyntiset islanninhevoset sekä nopeat passijuoksijat. Kasvateissa, joita on kertynyt jo kuutisenkymmentä, onkin paljon kivoja viisikäyntihevosia.

Hevoset kasvavat paljolti alkuperämaan perinteitä noudattaen; ulkosalla ja laumoina mahdollisimman isoilla laitumilla ja pihattotarhoissa. Ensimmäisenä talvenaan varsat otetaan yöksi sisälle vieroitusvaiheessa oppimaan näin myös tallitavat ja tottumaan ihmisiin. Sen jälkeen tallissa asutaan oikeastaan vasta ratsutusvaiheessa.

Syrpa ja aamulla syntynyt Sínfonia

Kaakkolan tilalla on erikoistuttu myös hevosheinän tuotantoon. Tämä antaakin tavallista paremmat mahdollisuudet valita kullekin hevosryhmälle sopivaa ravintoa. Toisena vahvuutena on islanninhevosvarusteisiin erikoistunut kauppa, joten kasvateille löytyy aina sopivat varusteet joka lähtöön.

Tilalta on kasvanut paljon hyviä harrastehevosia, mutta myös laadukkaita kilpahevosia. Kasvateista kaksi tammaa ja kaksi oria on kantakirjattu. Ensimmäisenä iso ja kaunis Lord frá Kaakkola, joka sai astutusoikeudet jo nuorena orina rakenteensa puolesta ennen kokonaisarvostelua. Lord ruunattiin 10-vuotiaana ja kilpailee nykyään menestyksekkäästi T2-luokassa tiimin junioriratsastajalla.

Freir kasvattajineen MM-palkintojen jaossa

Tilan menestyksekkäin kasvatti on toinen kantakirjatuista oreista, Freir frá Kaakkola, jolla onkin Suomessa syntyneistä hevosista ylivoimaisesti korkeimmat kantakirjauspisteet. Freir edusti Suomea myös MM-kilpailuiden jalostusluokassa vuonna 2017 ja sijoittui 4. sijalle yli 7-vuotiaissa oreissa.
Freir jatkaa jalostuskäytössä tilalla, mutta voi kilpaillakin ja edustaa myös tiimiä. Sillä on erityisen helppo ja nöyrä luonne, vaikka kisaratsuna pystyy esittäämään myös huimia pätkiä.
Freirin jälkeläisiäkin tullaan toivon mukaan näkemään pian tiimin ratsuina.

Ajatus 5G Horses -tiimistä sai alkuideansa Kaakkolan tilalla. Nuorten ratsastajien kanssa on tehty hienoja asioita jo ennen tiimiä, ja näitä onnistuneita juttuja haluttiin lähteä tarjoamaan laajempaankin käyttöön. Hyvän hevosen kasvatus ei ole helppoa, ja kun siinä on onnistuttu, toivoo jokainen kasvattaja saavansa nähdä kasvattinsa kehitystä ja menestystä. Parhaat hevoset helposti häviävät ulkomaille. Toiveena on, ettei näin välttämättä jatkossa tarvitsisi käydä ja toisinpäin – että hyvää kilpahevosta etsivä suomalaisratsastaja löytäisi vaihtoehtoja myös Suomesta.

Entro, Kongur, Losti, Vidar, Kristall ja Freir nuorten orien laumassa.

Anita ja Pekka Kaakkola
Ourajoentie 111
12920 Topeno

kaakkola@kaakkola.com

puh. 0400-498777

www.kaakkola.com

www.facebook.com/Kaakkolantila/

www.instagram.com/kaakkolantila/